Kindercoaching

 

‘Wat wil je later worden?” vroeg de juf.

Het was in de derde klas.
Ik keek haar aan
Ik wist het niet,
Ik dacht dat ik al iets was.

– Toon Hermans-

 

In onze visie als de Rode Draad op coachen, is je kind zélf de expert! Je kent jezelf, en je kind immers het beste…. maar soms raken we even afgeleid door alle verwachtingen die we hebben, of door de druk(te) van alle dag. Tijdens het coachen gaan we niet op zoek naar wat er ‘mis’ is, maar onderzoeken we hoe je kind als mens in elkaar zit.

Door de veilige, ondersteunende omgeving van het coachingstraject leert je kind op een nieuwe, vriendelijke manier naar zichzelf te kijken.
Wij gaan ervan uit dat je leert en leeft met je hoofd (denken) je hart (voelen) en je handen (doen).

Het is fijn als deze ‘componenten’ gecombineerd en in balans zijn.
Je kind leert weer met zichzelf bevriend te raken zoals hij/zij werkelijk is. Want het mooiste wat je kan zijn, ben je zelf!

De Rode Draad richt zich op kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot ongeveer 24 jaar en hun ouders of verzorgers.
Kinderen of hun ouders komen met een hulpvraag als….

…ze weinig zelfvertrouwen hebben.
…ze pesten of gepest worden.
…ze faalangstig zijn.
…ze vaak boos of verdrietig zijn.
…ze moeite hebben om vrienden te maken.
…ze buikpijn en/of hoofdpijn klachten hebben.
…ze niet graag naar school gaan.
…ze moeite hebben met inslapen.
…ze een ‘vol hoofd’ hebben.
…ze ondersteuning bij een rouwproces kunnen gebruiken.
…ze moeite hebben met de scheiding van hun ouders.

Staat uw hulpvraag hier niet bij of twijfelt u of kindercoaching ook voor uw kind geschikt is, neem dan gerust contact op!

Gezinscoaching

Als ouder wil je graag dat het goed gaat met je gezin en daar doe je dan ook erg je best voor!

Toch kan het zijn dat het even niet zo lekker loopt in je gezin voor korte of langere tijd, en kan je er zelf maar niet de vinger op leggen. Dan weet je soms niet hoe je jezelf en je kinderen daarin het best kan begeleiden. De Rode Draad biedt voor deze hulpvraag de mogelijkheid om een gezinscoach bij u thuis te laten komen. De gezinscoach observeert de situatie en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Aan de hand daarvan wordt is samenwerking met de ouders een plan gemaakt en uitgevoerd. Daarin worden jullie begeleidt en gecoacht door de gezinscoach. De gezinscoach is snel en flexibel inzetbaar en leert ouders weer de regie te krijgen over zichzelf en het gezin. Een traject bestaat uit een kennismakingsgesprek met alle gezinsleden, een observatiedag van minimaal 4 uur, het onderzoeken en maken van een plan, en het helpen met de uitvoering van dat plan gedurende 4 weken. Na 4 weken komt de gezinscoach nog eens terug om te kijken of er nog verbeteringen en vragen zijn.

De kosten voor de gezinscaching zijn €550,00

Betaling vindt plaats, na de sessie. Een afspraak die niet 24 uur van te voren wordt afgezegd wordt in rekening gebracht. Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW, voorbereidingstijd, uitwerking en gebruik van materialen. Wanneer de kosten een obstakel zijn, kunt u contact opnemen voor overleg. We zoeken dan samen naar een passende oplossing!

 

 

 

Met ingang van januari 2020 gelden de volgende tarieven:

Oudergesprek € 75,00 per anderhalf uur

Sessie € 75,00 per anderhalf uur

Evaluatiegesprek € 75,00 per anderhalf uur

Verslag € 45,00 eenmalig

 

Betaling vindt plaats na de sessie. Een afspraak die niet 24 uur van te voren wordt afgezegd wordt in rekening gebracht. Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW, voorbereidingstijd, uitwerking en gebruik van materialen. Wanneer de kosten een obstakel zijn, kunt u contact opnemen voor overleg. We zoeken dan samen naar een passende oplossing!

 

Bel je: 06 14312164, dan krijg je Yaltah aan de lijn!

Liever een e-mail? Ook leuk, stuur je bericht naar

info@de-rodedraad.nl

 

Meld je hier aan

 

V o o r  i e d e r e e n   e e n  l e u k e  s c h o o l !

Kind met handgebaar