Onderwijs

V o o r  i e d e r e e n   e e n  l e u k e  s c h o o l !

De Rode Draad Dag

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van De Rode Draad, maar wat houdt De Rode Draad Dag nu precies in? Bij De Rode Draad hebben we 1 gezamenlijk doel: we willen dat elk kind zich in zijn klas en op zijn school zich op zijn of haar gemak voelt. Samen met een hele boel kindercoaches en pedagogen komen wij de klas in. We gaan samen met alle kindercoaches onderzoeken wat er speelt in de klas, waar de eventuele frustratie zit en hoe we dat kunnen draaien naar een positieve sfeer! En daarnaast zoeken we bij elk kind wat hem en haar mooi en bijzonder maakt. Wij geloven er namelijk in dat elk kind zijn of haar eigen kwaliteiten heeft. En we hebben gemerkt dat wanneer kinderen zichzelf en elkaar goed kennen, er meer begrip voor elkaar is, er veel minder gepest wordt!

Het grootste verschil met De Rode Draad en een regulier anti-pest programma is dat wij het gepeste kind of de pester niet uit de klas halen. In onze ogen zijn er namelijk geen vervelende kinderen, kinderen die ‘vervelend’ doen zijn er wel. Dit is meestal omdat ze zich niet gezien, gehoord of gekend voelen. Daarom geven wij elk kind aandacht. We willen kinderen weerbaarheid en kwetsbaarheid bijbrengen waarbij zij zich open mogen stellen. Ze mogen van ons daarom alles zeggen, met als grens: je mag een ander geen pijn doen.

We weten al lang dat er veel gepest wordt in de klas, en dat er, in onze ogen, nog te weinig aan gedaan wordt. Gelukkig worden scholen zich steeds bewuster en wordt het voor scholen een prioriteit dat er een sociaal veilig klimaat heerst. De Rode Draad loopt vooruit op het onderwijs van nu, want wij geloven dat wanneer een kind lekker in z’n vel zit, het ook makkelijker leert! De reacties op onze Rode Draad Dagen zijn super positief! Kinderen vinden het gaaf, leerkrachten zijn verbaasd over de eenvoud en handige tips en de directeuren zien de meerwaarde die de Rode Draad biedt.

Nieuwsgierig geworden naar De Rode Draad Dag? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u graag meer!

Voor leerkrachten

Waarom wilde jij ook alweer leerkracht worden? Waar gaat jouw vuur van aan? We weten het inmiddels allemaal…werken als leerkracht is een zware baan! Honderden dingen onthouden, rekenbijles voor Thom, extra aandacht voor spelling bij Puck, wie is er ook alweer jarig morgen?, deadlines en resultaten behalen, en dan ook nog een beetje leuk doen tegen en met de kinderen….pff!

Maar hé, als leerkracht heb je wel de leukste baan ter wereld!