Herken je dat…..

Je steeds vastloopt op hetzelfde probleem?

Je zorgen maakt over je toekomst of piekert over je verleden?

Je een negatief zelfbeeld hebt?

Je je afvraagt of je wel de goede keuzes maakt of hebt gemaakt?

Je lichamelijke klachten hebt zoals hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid?

Je je onzeker voelt?

Je angst, paniek, stress of somberheid voelt en niet weet wat je daar tegen kan doen?

 

Je leven gaat vooruit, je bent in beweging, je bent onderweg. En toch voelt het juist niet zo.... Je staat stil doordat je dingen meemaakt die soms niet prettig zijn, of ronduit traumatisch. 

En dan kan je wel wat hulp gebruiken. 

Door de juiste vragen te stellen, te kijken wat jou manieren zijn om met deze ervaringen om te gaan krijg je inzicht in jezelf. Tijdens coaching leer je jezelf kennen, wie ben ik, wat zijn mijn kernwaarden, wat heb ik van huis uit meegekregen of juist niet, hoe gaat het nu met mij, wat wil ik nog leren waarmee ik weer verder kan?

Ik help je met deze vragen door er liefdevol op door te vragen, waardoor je inzichten krijgt in je eigen handelen. Met respect voor jou en jouw tempo. Door te gaan ontdekken wat jouw talenten en kwaliteiten zijn die je kan gaan inzetten om jouw probleem op te lossen.

Ik ben Yaltah, ik hou van helderheid! Door helder te zien wat je probleem is, kan je het pas gaan oplossen. Dat betekent dat ik confronteer, moeilijke zaken bespreekbaar en open maak. Altijd liefdevol en warm, betrokken en met een vleugje humor.

Door de 10 jaar ervaring die ik heb als (kinder) coach en me blijf bijscholen door het volgen van opleidingen en trainingen heb ik veel ervaring met verschillende hulpvragen. Ik coach ‘op maat’ naar wat het beste aansluit bij jouw hulpvraag. Wanneer ik niet diegene ben die je op de beste manier kan helpen, verwijs ik je graag door naar collega coaches. Kan maar duidelijk zijn!

De methodes of elementen van methodes waarmee ik werk: 

Cognitieve gedragstherapie is een verzamelnaam voor hulpvormen waarin je leert hoe je beter kunt omgaan met je negatieve gedachten en gevoelens over jezelf en je omgeving. Door deze methode leer je je stemming beter te beheersen en je gedrag beter af te stemmen op wat je willen bereiken. Tijdens de gesprekken, gaan we desgewenst ook tekenen, wandelen of een situatie opnieuw ‘naspelen’. 

Emdr/traumaverwerking is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, mishandeling, verlies of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

Systeem therapie is een praktische therapievorm. Een andere naam voor systeemtherapie is gezins- of relatietherapie. In deze therapie draait het niet alleen om het individu, maar vooral om het verbeteren van de interactie tussen verschillende belangrijke personen binnen een groep. Het gaat dus om relaties. Systeem therapie kan een verfrissende blik geven op wat voor patronen en regels die er binnen een gezin/organisatie gelden. Het kan daarnaast veel begrip teweeg brengen voor je naasten. Door meerdere mensen tegelijk te betrekken in de therapie worden problemen vaak sneller verholpen.

PresentChild is een liefdevolle en effectieve manier om kinderen te helpen via hun ouders. Als er iets aan de hand is met de appels aan een boom, dan gaan we toch de boom helpen!? Wat er precies nodig is om de boom in goede doen te krijgen, dat komt met PresentChild helder naar voren.  Het raakt ouders aan, geeft inzicht en motiveert hen van binnen uit.

Opstellingen is een effectieve en helende manier om de onbewuste patronen in je familie of organisatie van herkomst te onderzoeken. Hier zijn antwoorden te vinden op de vraag wat jou in het dagelijks leven (on)bewust beïnvloedt en waardoor je niet lekker in je vel zit of jouw doelen niet lijkt te halen. Tijdens een familieopstelling kijk je naar personen en gebeurtenissen binnen jouw familiesysteem die met elkaar verbonden zijn en van invloed kunnen zijn op het verleden. Maar ook op het heden en de toekomst. 

Tijdens een organisatieopstelling kijk je naar personen en gebeurtenissen van de organisatie, meestal je werkomgeving en welke plek jij inneemt in deze organisatie. 

Coaching is altijd ‘op maat’ en zal dus altijd meerdere en verschillende elementen bevatten.

Betekenis `Rode Draad`

  1. De rode draad in een verhaal of betoog, is het centrale thema, hetgeen waar steeds weer op wordt teruggegrepen.
  2. Een rode draad is een term die slaat op een belangrijk onderdeel van de plot of verhaallijn van een verhaal in een boek, een film of een televisieserie. De rode draad is binnen deze verhaallijn een element dat telkens terugkeert, en dat alle gebeurtenissen binnen de verhaallijn met elkaar verbindt. De rode draad kan iets tastbaars zijn, zoals een voorwerp of een persoon, maar ook iets ontastbaars, zoals een missie die de personages moeten volbrengen.

Bij De Rode Draad coaching & mediation helpen we je ontdekken wat je eigen talenten, kwaliteiten, mening, expertise, visie, missie en waarden zijn, of met andere woorden: wat jouw Rode Draad is (je terugkerende thema) en hoe jij die daadwerkelijk kunt gaan volgen. In de vorm van individuele coaching, groepscaching, mediation, cursussen, trainingen, lezingen, voorstellingen of een workshops. Of dat nu voor grote of kleine mensen is, op scholen of organisaties. Wij geloven dat je het meest blij en gelukkig wordt wanneer je je eigen Rode Draad volgt! Je hebt tenslotte maar één leven, daar kan je dan net zo goed iets fantastisch van maken!